Hírek

17 okt
Vigyázzunk a szemünkre!
Minden életkorban fontos, hogy óvjuk a szemünk egészségét, csökkentsük a látást befolyásoló krónikus betegségek kialakulásának kockázatát és kerüljük el a sérüléseket. Az egyén felelősségére és a látás fontosságára hívják fel a figyelmet a szakemberek októberben, a látás hónapja kapcsán.
16 okt
Nemzetközi onkoradiológusképzés a Debreceni Egyetemen
A Debreceni Egyetem Onkoradiológiai Klinikája elnyerte az Elekta minősített regionális oktatóközpontja címet. Ez azt jelenti, hogy a jövő évtől a klinikán elméleti és gyakorlati képzéseket indítanak Kelet-Közép-Európa onkoradiológus szakembereinek. Az együttműködésről szóló megállapodást az intézmény és a cég vezetői szerdán írták alá a Debreceni Egyetemen.
16 okt
Mozgásban a gyógyulásért – az emlőrák elleni küzdelem jegyében
Október 20-án, vasárnap rendezik az I. Globus-Mozaik Med Futónapot a Vekeri-tónál, az eseménnyel az emlőrák elleni küzdelemre és a megelőzés fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Emellett a támogatásokból befolyt összegből egy emlősebészeti eszköz beszerzésére gyűjtenek a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinikája részére.
15 okt
Szakmai előadásokkal és rózsaszín sétával az emlőrák ellen
A mellrák korai felismerésére és a szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata hétfőn Debrecenben. Évente csaknem háromezren halnak meg emlőrákban Magyarországon, annak ellenére, hogy az idejében diagnosztizált betegség gyógyítható – hangzott el az Összefogás az emlőrák ellen szimpózium és séta elnevezésű rendezvényen.
15 okt
Tudományos pályázatok nyertesei a DE-n
Sikerrel szerepelt a Debreceni Egyetem (DE) a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Tudományos Mecenatúra pályázatán. Az intézmény nyertesei összesen több mint 236 millió forintos támogatáshoz jutottak különböző tudományos projektek megvalósítására.
14 okt
Science Cafe – tudományról könnyedén
Idén is folytatódik a Science Cafe, a Debreceni Egyetem (DE) Tudományos Igazgatóságának előadás-sorozata. A félévben elsőként október 16-án, szerdán 17 órai kezdettel a hazai űrnövénykutatásról hallhatnak érdekességeket az érdeklődők, akiket új helyszínen, a Nagytemplom mögötti Emlékkertben lévő Karakter kávézóba várnak a szervezők.
14 okt
Negyven éves a debreceni gyermekrehabilitáció
A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján 1984-ben alakult meg a Gyermekrehabilitációs Központ. A szakterület elmúlt negyven évét tekintették át a szakemberek egy pénteki konferencián. Az eseményen megvitatták többek között a legújabb terápiás lehetőségeket és szó esett a gyógytornászok, a klinikai szakpszichológusok, a gyógypedagógia, a kórházpedagógia, valamint a robotika gyermekrehabilitációban betöltött szerepéről is.
11 okt
Feloldották a látogatási tilalmat
Október 11-től ismét lehet látogatni a betegeket a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei Campusán működő Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika Kardiológiai részlegén. A korábban elrendelt teljeskörű látogatási tilalmat péntektől feloldották.
11 okt
Debreceni ötletek gép és ember kapcsolódására
A Debreceni Egyetem Műszaki, Informatikai és a Bölcsészettudományi Kara is képviseltette magát Japánban, a Chuo Egyetemen a több földrész egyetemi szakembereinek részvételével tartott CogInfoCom konferencián. A rendezvényen elsősorban az ember és a digitális környezet, valamint a mesterséges intelligencia, az infokommunikáció, illetve a kognitív képességek összeolvadásának lehetőségeivel foglalkoztak.
09 okt
Együttműködés a hatékonyabb onkológiai betegellátásért
Folytatódik a Debreceni Egyetem és a világ egyik vezető egészségipari vállalata, a GE HealthCare sugárterápiás gyógyítást segítő kutatás-fejlesztési együttműködése, melynek keretében az Onkoradiológiai Klinika a GE HealthCare szoftverfejlesztési programjának validálásában vesz részt. A komplex sugárkezelési eljárásokat rendszerbe fogó alkalmazáshoz kapcsolódó együttműködésről szerdán állapodtak meg az egyetem és a cég képviselői.

Oldalak